Den traditionsrige distancesejlads på Louns Bredning, Fransgaard Cup, bliver i år suppleret med Åben Havn i Virksund lørdag den 31. august.

Med den sammensmeltning håber arrangørerne, at hele familien tager til Virksund den sidste lørdag i august. For mens kapsejlerne kæmper på vandet, kan de øvrige i familien finde masser af aktiviteter på havnen – og i havnebassinet.

Selve kapsejladsen foregår også så tæt ved kysten, at man stort set kan følge hele slaget fra havneområdet – hvis man ellers kan få blikket væk fra de mange, mange aktiviteter, som Åben Havn byder på.

Lige fra morgenstunden lørdag 31. august til sen eftermiddag bliver der masser at se på, deltage i, og lære noget af.
På vandet kan du f.eks. prøve at sejle kajak eller jolle – du kan besøge fiskerikontrollens skib, og høre om deres arbejde for fjordens miljø. Hele dagen vil hjemmeværnskutteren holde åben båd, og ved 11-tiden er der opvisning med en af de store nye redningshelikoptere.

Havnepladsen vil være fyldt med aktiviteter af maritimt tilsnit, f.eks. bagagerumsmarked, demonstration af den sikre Cobb-grill, arbejdende værksteder og udstillinger med gode havnetilbud.

Fransgaard Cup

Selve kapsejladsen er som altid et samarbejde mellem Viborg og Virksund sejlklubber, og der er plads til både den erfarne og den nye sejlerbesætning.

Lidt afhængigt af antal tilmeldinger bliver der tre løb: Et for både med spiler, et for både uden spiler – og så cruiser-klassen, der er for både, der ikke har kapsejladslicens (målebrev)

Denne klasse starter et kvarter før de andre, og deltagerne får således rig lejlighed til at følge de hurtige både, når de passerer på banen.

Banen er ca. 23-25 mil lang, og kapsejladsen ventes afsluttet ved 16-tiden – i god tid til at nyde aktiviteterne på åben havn, og nette sig inden festmiddagen om aftenen.

Se indbydelse til Fransgaard Cup her

Det praktiske

Tilmelding til Fransgaard Cup skal ske senest 26. august på mail til: ao@vibkat.dk.

Prisen pr. båd – incl. tre mands besætning – er sat til 225 kroner.

Ekstra gaster koster 50 kroner pr. mand.

I prisen er inkluderet en lækker morgenbuffet i sejlklubben, madpakker med øl/vand til alle deltagere og flotte præmier til de bedste.

Beløbet skal indbetales til Virksund Sejlklub: Reg. nr. 9255, konto: 4380804455 – med angivelse af bådens navn og antal deltagere i sejlads og festmiddag.

Festmiddagen med præmieoverrækkelse og lækker mad koster 198,- kr. pr. mand, men så er der også levende jazz-musik.

Virksund og Viborg sejlklub