Mange trodsede det kolde vejr og fik nogle sjove og spændende oplevelser på havnen.

Borgmester Flemming Eskildsen bød de besøgende velkommen med en flot tale om aktiviteternes betydning på havnen for Skive og dens omegn. Havnen er et maritimt samlingspunkt, der tiltrækker mange unge mennesker, som får spændende oplevelser de ikke finder andre steder.

Som noget nyt er der opført en legeplads ved havnen, der giver de helt unge et samlingspunkt, når deres ældre søskende dyrker deres sport eller forældre nyder en frokost på restauranten. Flemming Eskildsen klippede den røde snor til stor jubel for de mange børn og tilskuer. Alle byens børn må naturlig benytte legepladsen.

Der foregik mange spændende aktiviteter på havnen. Falk lavede redningsaktioner, windsurferne viste grej frem på land og vandet, dykkerklubben havde billeder og fortællinger i deres lokaler og de lokale søspejdere lavede bål og hygge på broen. Desværre kom de store Match Race både ikke ud og sejle, da vinden ikke var ”deltagervenlig” til ærgrelse for mange, der aldrig har sejlet kølbåd før.

Roklubben havde som Skive Sejlklub åbnet dørene og rullet forskellige både og joller ud på græsplænen til stor interesse for de nysgerrige. Hos sejlklubben var der live musik og specielt udstillingen fra Limfjordsmuseet trak et stort publikum. Her var det ikke kun de unge, som blev fortryllet af de spændende fortællinger, da selv de voksne lyttede efter og deltog i krabbevæddeløbet.

Det kolde vejr har holdt mange hjemme, men heldigvis var der nogle gæve vikinger imellem. Derfor er det også glædeligt, at vi har fået flere børn skrevet op til vores opstart for nye sejlere den 4. juni i Skive Sejlklub. Jeg håber også det er lykkedes de andre klubber på havnen at få spredt budskabet om deres aktiviteter. Vækst i enhver klub på havnen er en fælles succes for os alle. Fortæller træner Jan Gudiksen