Torsdag den 13. juni er det 100 år siden, at Dansk Sejlunion blev stiftet. Jubilæet bliver markeret i sejlklubber over hele Danmark.

En sommerdag i 1913 mødtes en række fremsynede sejlere fra hele landet på Rasmussens Hotel i Faaborg for at stifte “Dansk Sejlerdag” – det blev starten på fællesskabet i Dansk Sejlunion. Torsdag den 13. juni er det præcis 100 år siden, at det stiftende møde fandt sted.

Dansk Sejlunion har siden udviklet sig til en af Danmarks ti størstel idrætsorganisationer med ca. 58.000 sejlere fordelt på 271 medlemsklubber.
100 års jubilæet bliver på forskellig vis fejret i sejlklubber over hele landet – også i Skive Sejlklub.

Skive Sejlklub vil gerne fejre sejlunionens 100 års jubilæum med en uformel reception, hvor klubben inviterer interesserede til at aflægge et besøg på Strandvejen 24, på torsdag den 13. juni 2013 fra kl. 18-21.

Med forbehold for ugunstigt vejr vil programmet være således:

kl. 18.00 sejlklubmedlemmer modtager gæster og fremviser og fortæller om klubbens formål. Joller fra juniorafdelingen vl være udstillet.

kl. 19.00 tale ved sejlklubbens formand.

kl. 19.15 juniorer viser sejllads.

kl. 20.00 mulighed for køb af kæmpegrill pølser, sodavand, fadøl eller kaffe.

kl. 21.00 tak for besøget.