Mandag den 8. april har du chance for at få mere vind i sejlene med peptalk fra Peter Wolsing.

Dansk Sejlunion har søsat projektet ”få mere vind i sejlene”, der henvender sig til alle niveauer indenfor sejlsporten. Om du er ny eller gammel sejler, så mød op til en spændende aften, der har fået rigtig god omtale fra klubber rundt omkring i Danmark.

Vi skal have sat fokus på sejlerglæde – det at mødes med gode sejlvenner, tage på vandet og få nogle gode oplevelser. Sejlsporten bør være en af Danmarks store sportsgrene – lad os komme på vandet og nyde himmel og hav.

Vi skal blive bedre sejlere
En af filosofierne i projektet er, at vi skal blive bedre til at sejle – fordi “det at være god til noget” er grundlæggende tilfredsstillende – ligegyldigt om det drejer sig om madlavning, golf eller violin spil. Og at disse kundskaber giver bedre oplevelser.

Fokus på proces i stedet for resultater
Der har været tradition for, at kapsejlads bliver set som “ambitiøst”, dyrt og at glæden kan læses direkte i resultatlisten. Det skal vi have lavet om, ved at vi har mere fokus på “processen” – end på resultaterne. Måden vi dyrker sejlsport på sammen – måden vi lykkes sammen – det kan både være trimning af båden, den gode spilerbomning eller den gode manøvre i en mærkerunding.

Ny dimension i måden vi dyrker sejlsport på
Ved at tænke nyt og lære vores sejlere, at sejlsport ikke kun er et valg mellem ambitiøs kapsejlads eller uambitiøs “dansk hygge” tursejlads – kan vi tilføre nye dimensioner – hvor den grundlæggende sejlglæde som “dygtig” sejler er i fokus. Dygtig, fordi det giver sikker og behagelig sejlads – og fordi at viden og gode kundskaber giver grundlag for at udvikle sig som sejler.

Tilbagemeldinger fra andre klubber

”En uforglemmelig og lærerig aften, hvor Peter på en levende og inspirerende facon kom banen rundt og fik “blæst lidt vind og skumsprøjt i håret” på de sydfynske sejlere. Da aftenen var slut, var der ingen af de sydfynske sejlere, som var i tvivl om, at det at kapsejle indeholder et væld af elementer og ikke mindst – at det skal være sjovt at sejle”.
”Det var et eminent foredrag. Bare ærgerligt at sæsonen nu er slut :-(”.
”…der er virkelig flyttet meget, og en stor del af ”kursisterne” har markant fået/udbygget en ny dimension i deres “sejlerkarriere”.

Lidt om Peter
Peter har trænet kapsejlere i mange år og er nu konsulent hos Dansk Sejlunion. Peter har skrevet bøgerne ”Sejl, vind og vær glad” og ”Kom godt i gang med kapsejlads” og har udviklet et meget lærerigt undervisningskoncept, der på en gang er egentlig læring og samtidig en peptalk, der kan gøre dig til en bedre sejler og dermed give dig mere glæde som sejler.
Aftenen er 2 timers intensiv peptalk – der tager udgangspunkt i bogen ”Kom godt i gang med kapsejlads” – bogen kan købes for kr. 100,-.