Thisted Sejlklub havde lovet solskin og vind. Sol var der ikke meget af men så var der heldigvis godt med vind. 60 både deltog i året udgave af Mors Rundt, og her var Skive Sejlklub godt repræsenteret i blandt.

Løbsresultater:

• 1 Gruppe, 5. plads: Else-Beth, Comfortina 32
  • 2 Gruppe, 1. plads: Sigil, Albin 78 Cirrus
  • 2 Gruppe, 5. plads: Lejka, B25 mk2
  • 3 Gruppe, 2. plads: Vigga, Maxi 95
  • 4 Gruppe, 3. plads: Xmeralda, X 79
  • 6 Gruppe, 1. Kryss Hancock, BB10m
  • 7 Gruppe, 5. plads: Helene, Ylva
  • 10 Gruppe, 5. plads: Elektra, Banner 41
  • 11 Gruppe, 1. plads: Jennie M, German Frers 44

Overalt-resultat:

• 2. Kryss Hancock, BB10m
  • 11. plads: Sigil, Albin 78 Cirrus
  • 16. plads: Helene, Ylva
  • 18. plads: Xmeralda, X 79
  • 21. plads: Vigga, Maxi 95
  • 30. plads: Jennie M, German Frers 44
  • 45. plads: Lejka, B25 mk2
  • 51. plads: Else-Beth, Comfortina 32
  • 61. plads: Elektra, Banner 41 (dnf)

Hent de samlede resultater her:
Løbsresultat – Mors Cup 2012
Overaltresultat – Mors Cup 2012

Holdet på Jennie M skriver følgende om sejladsen

De sidste mange år har vi sejlet i små våde både, men i år skulle vi prøve kræfter med Søren Løfberg-Poulsens nyerhvervelse – en 44 fods kapsejler. Båden er en German Frers 44, der vejer 9,26 tons hvoraf de 5 tons ligger i kølen.

Jennie M – som hun hedder – er udstyret med en ”kaffemølle” i midten, hvor to mand kan få lov at holde varmen. Møllen går på 4 af bådens i alt 8 spil, og når man først forsøger at hiver den 160 m2 spiler eller krydser med en 80 m2 genua, så forstår man hvorfor den er der – det er hårdt arbejde!

Med en dybdegang på 2,6 meter er man tvunget til at sejle den lange vej, hvilket giver en skævvridning imellem deltagerne. De mindre både kan sejle på lavt vand, og kan derfor tage en kortere vej mange steder. Sådan har Thisted Sejlklub alle dage valgt at gøre det trods protester. En regel om at skulle overholde alle farvandsmærker ville være på sin plads.

Krydsede fra en X-50

Et af højdepunkterne på turen var da det blæste 15 m/s på kryds, her viste loggen i korte perioder 9 knob! Det udløste tilsvarende jubel som da Danmark scorede imod Holland senere på aftenen, og humøret blev ikke dårligere da vi krydsede fra Exit – en X 50.

Jennie M må sige at have bestået sin ilddåb, og alle 11 mand havde en fed tur hvor samarbejdet var fantastisk og uden fejl, trods dette var vores første tur sammen.

Søren Løfberg-Poulsen, Kaj-Ove Christensen, Jan Gudiksen, Niels Dolberg, Lars Husted, Lars Skov, Palle Skov Kristian Nyrup, Lars Leppesen, John Stephansen og Søren Espersen

Billeder og video

Flere billeder og video følger snarrest, men her er lidt til at starte på fra Jennie M: