Fransgaard Cup 2011 havde 24 deltagende både – en pæn fremgang i forhold til sidste år – fra Skive, Virksund og Viborg Sejlklubber.

De deltagende både blev inddelt i 3 løb. 1 cruiserløb for både uden målebrev, 1 løb for både uden spiler og 1 løb for både med spiler.

Vi startede med morgenmad kl. 8.00 i Virksund med efterfølgende skippermøde. Der var ikke meget vind denne morgen men vejrudsigten lovede mere vind i løbet af formiddagen med skiftende vejrforhold.

Den valgte trekantbane var på i alt 26,3 sømil. Første båd gik af sted kl. 10.00, sidste båd krydsede startlinjen kl. 11.40.

Imens første trekantsbane blev sejlet igennem blev vindforholdene ikke som vejrudsigten havde lovet. Derfor blev det besluttet, at afkorte banen til 22,8 sømil og at tage bådene i mål efter 2. omgang. Det viste sig, at være den helt rigtige beslutning således at alle både kunne gennemføre sejladsen indenfor den fastsatte tidsgrænse.

Efter mere end 5 timers sejlads kom første båd i mål – Miraculix – en Nordisk Folkebåd fra Viborg Sejlklub med skipper Erik Justesen ved roret som kunne kåres som samlet vinder af kapsejladsen. Resultaterne for de enkelte løb blev som følger:

Vinder af cruiserløb: Else-Beth – Comfortina 32 med skipper Henrik Kjær fra Skive Sejlklub

Vinder af løb for både uden spiler: Miraculix – Nordisk Folkebåd med skipper Erik Justesen fra Viborg Sejlklub

Vinder af løb for både med spiler: Kryss (Hancock) – BB 10 meter med skipper Søren Koitzsch fra Skive Sejlklub

Et vellykket arrangement i samarbejde mellem Virksund Sejlklub og Viborg Sejlklub.

Tak til alle deltager og alle sponsorer – vi ses igen til næste år!

Se resultatet her!