18-årige Sebastian Kornum oplevede et af sin sportskarrieres højdepunkter, da han for øjnene af 1600 aktionærer og Sparbanks ledelse modtog bankens sportspris.

En video med klip fra blandt andet Sebastians favoritspot Klitmøller rullede henover to gigantskærme inden bankdirektør Bent Jensen begrundede bankens valg af årets sportsnavn:

”Du har vundet hvad der var værd at vinde gennem de seneste seks år som junior. Herunder fem gange nordisk mester og syv sejre i danske mesterskaber, og som 15-årig vandt du junior-VM.

Du er en af de få i verden, som behersker alle surfsportens discipliner på højt plan, og vi har ladet os fortælle at du også er skrap til padlesurfing og det nye SUP-surfing. Det er vist det, man kalder en sand ’Waterman’. Men lige så vigtigt er det, at du også formår at passe dine studier og beholde begge ben solidt på jorden. Du er en sand ambassadør for din sport og en god rollemodel for mange andre unge mennesker.”

Med prisen fulgte en check på 20.000 kroner, blomster og en flot gave.

Jeg er meget, meget stolt af denne pris!,” fortalte Sebastian Kornum på scenen. ”Jeg ser den som en anerkendelse af den måde jeg dyrker min sport, og en anerkendelse af surfsporten i det hele taget. Windsurfing er helt klart en fantastisk sport, og jeg er glad hvis jeg kan inspirere andre unge mennesker i samme retning. Derudover er det selvfølgelig også rart at få den kontante håndsrækning, for det er ingen hemmelighed at der altid er brug for sponsorer for at få tingene til at løbe rundt.

Kilde: Bådmagasinet