Skive Sejlklub har leveret fremragende resultater og vundet ranglisterne i Danmarks tre største jolleklasser.

Nu er pointene for forårets ranglistestævner talt sammen og Skive Sejlklub har markeret sig ved at Katerina Bjerre Knudsen vandt pigeranglisten i Optimistjolle, Julius Damsgaard vandt drengeranglisten i Zoom8 og cheftræner Søren Johnsen tog 1. pladsen i Europajolle. Det betyder, at Skive vil være repræsenteret i flere jolleklasser ved både EM og VM, og håbet er det bliver til medaljer ved et af de store mesterskaber.

”Vi har de foregående år vundet medaljer ved DM og NM, – og det har vi mulighed for at gøre igen i år. Jeg har arbejdet på projektet de seneste 3 år og vi har efterhånden mange gode sejlere på holdet. Jeg håber det bliver i år, at et af vore unge talenter kommer på skamlen til EM eller VM”, siger cheftræner Søren Johnsen.

Søren Johnsen, der er 4-dobbelt verdensmester i Europa-jollen og siden 1995 har trænet flere af verdens bedste jollesejlere til OL-, VM-, NM- og DM-guldmedaljer, står for træningen af Skive Sejlklubs Talent- og elitehold, der så småt blev startet op som en test i efteråret 2011.

”Jeg prøver under træningen at ”tænke højt” og involvere forældrene, – de får faktisk et lille trænerkursus, der efter et stykke tid gør dem i stand til selv at se og rette nogle af de fejl, sejlerne laver. Mange gange er det nemmere at se fejlene fra følgebåden, men jeg bruger også nogle gange en meget praktisk tilgang til at vise sejlerne, hvordan jeg mener det skal gøres, ved at sejle i min egen jolle”, siger Søren Johnsen.

Henrik Damsgaard, bestyrelsesmedlem i Skive Sejlklub, er glad for samarbejdet med Søren Johnsen. ”Det kræver mange ressourcer at drive talent- og eliteholdet, men indtil nu har de resultater det har kastet af sig været arbejdet værd”, slutter Henrik Damsgaard.