I weekenden blev Spar Nord Cup i Skive Sejlklub gennemført med fair sejladser, dejlige glade sejlere, meget hjælpende forældre og rigtig mange kompetente hjælpere. Stor tak til jer alle for denne weekend, det var en fornøjelse at opleve .

Vi fik nogle fair sejladser, ingen protester, da alt blev klaret på vandet – i normal sprogbrug . Rigtig flot gået sejlere.

Vi havde rigtig god (for nogle få, for meget) vind om lørdagen, og der blev kæmpet og kæmpet rigtig flot. Nogle måtte gå på land “før tid” – enten pga. materiel, som ikke kunne klare vinden, eller pga. manglende kræfter til sidst. Det sidste kan lidt træningscenter i vinterperioden gøre bod på Søndagen bød på fantastisk sejler vejr – med god vind, dejligt blanding af sol og skyer og fede sejladser.

Vi havde en C-bane, hvor de nyeste sejlere kæmpede i en dejlig fair ånd, og kikker man på resultaterne så var der rigtig mange sejlere, som skiftedes til at blive nr. 1, 2, 3 osv. Dvs. at mange faktisk gik hjem med gode sejladser, som man kan huske tilbage på, og sige “jeg vandt faktisk en sejlads i weekenden” eller “det lykkedes mig faktisk at sejle bedre end ved sidste stævne”. Det er jo netop det, som det går ud på – en god oplevelse og nogle succeser.

Laser Standard feltet – med de lidt ældre sejlere – hyggede sig rigtig godt med sejlads begge dage, og der var gode og rimeligt jævnbyrdige sejladser, hvor der blev kæmpet med alt den sejlerviden, som de gæve gutter har opsamlet gennem årene. Dejligt at se, at også de lidt ældre (bl.a. forældre) sejler med, og måske vi fremover kan se flere af disse “forældre sejlere”.

Feva’ere kæmpede meget i weekenden. Der var meget vind til Feva sejlerene (2 mands jolle), hvor sejlerne ikke lige havde den højeste kropsvægt (læs mindre sejlere). Der var 3 Feva’ere, og de 2 af dem måtte til sidste sejle ind – godt trætte, men en oplevelse rigere. Den sidste Feva (som også vandt) var en oplevelse ud over det sædvanlige. Da de til den sidste sejlads måtte konstatere, at de var den eneste Feva, der var tilbage, bad de selv om at få en start. Altså en start hvor kun de startede. Det er da overskud – sidste Feva båd på vandet, nr 1 i feltet, og så vil de alligevel gerne have en ekstra start – bare til dem. Det er bare flot og sejt gået. Det er den type unge mennesker, som om 15 år vil gå forrest i erhvervslivet.

A og B optimisterne kæmpede bravt på Bane A, hvor de oplevede rigtig kraftig vind. Der blev kæmpet godt, og selv om flere måtte opgive til sidst, blev der gennemført flotte sejladser af de unge sejlere. Flot kæmpet.

Vi have Jysk Mesterskab for hhv. Zoom8 og Europa joller. Pga. mesterskabet fik de deres egne starter på bane A. Zoom8 viste flot sejlads, og ingen tvivl om, at vi her har nogle spirende talenter, som om 1 – 3 år kan blive nogle rigtig gode Europa sejlere. Der er jo en naturlig grænse for, hvor længe man kan sejle Zoom8 – vægten bliver af naturlige grunde for stor til Zoom8. Men så står den næste jolletype – Europajollen – klar til disse sejlere. Men indtil da, kan vi nyde at se disse Zoom8 sejlere udvikle sig og blive endnu bedre sejlere.
Vinderen af “Jysk Mesterskab for Zoom8” blev Julius Damsgaard fra Skive Sejlklub – tillykke til Julius.

Til “Jysk Mesterskab for Europajoller” var der blandt deltagerne både Danmarksmesteren og 11 sejlere som er inden for top 20 på Europajolle ranglisterne. Så det var et rigtig stærkt felt af sejlere, som deltog i dette Mesterskab. Ingen tyvstarter, flotte sejladser og fairness fra alle. Flot gået.
Vinderen af “Jysk Mesterskab for Europa joller” blev Emil Munch fra Kaløvig Sejlklub – tillykke til Emil.

Vi havde en dejlig “Grill selv” aften, som rigtig mange deltog i lørdag aften. Der var god mad, hygge og en masse snak på tværs af klubberne. Rigtig dejligt at vi kan samles og få hygge, snak og erfaringsudveksling på sådan en dejlig aften.

Stor tak til vores sponsorer; Spar Nord (hovedsponsor), Cykelpartner.dk, VirtualManager, Intersport i Skive, Neilpryde, samt nogle anonyme sponsorer.

Til sidst vil jeg gerne takke de mange hjælpere, som meget beredvilligt knoklede før og under weekenden for at vores sejlere kunne få en rigtig god weekend.

Det var en god sejler weekend

Med sejlerhilsen
Claus Brink