Når Nordisk Mesterskab, med deltagelse af landshold fra Danmark, Sverige, Norge, Finland, Estland, Letland, Litauen og Rusland, afholdes i dagene fra den 25/7 til den 29/7 i Pärnu i Estland, vil Skive Sejlklub have ikke mindre end 3 deltagere med til stævnet.

I Europa-jollen har Anne Mette Laugesen kvalificeret sig, og i Optimistjollen er det Victor Lier Koppelhus Hansen og Julius Damsgaard, der skal repræsentere Danmark. De træner alle på Skive Sejlklubs Talent- og elitehold, der så småt blev startet op som en test i efteråret 2011.
I foråret 2012 valgte Skive Sejlklub at udvide omfanget af træningen og det har så allerede givet resultater. For træningen står Søren Johnsen, der er 4-dobbelt verdensmester i Europa-jollen og siden 1995 har trænet flere af verdens bedste jollesejlere til OL-, VM-, NM- og DM-guldmedaljer.

”Idéen med projektet er at hjælpe de børn og unge mennesker, der gerne vil blive gode kapsejlere, til at bevare motivationen og troen på, at de kan nå deres mål. Målet behøver ikke nødvendigvis være en guldmedalje, mindre kan sagtens gøre det. Søren arbejder så med at få den enkelte tilført de kompetencer og færdigheder der skal til, for at det bliver en succes”, siger Henrik Damsgaard, ungdomsudvalgsformand i Skive Sejlklub. ”Yderligere gør Søren meget for at inddrage forældrene i såvel det praktiske arbejde, som i selve træningen. Så, for forældrene er der mulighed for både at give en hånd med på land eller være med til træningen på vandet. Det giver en god team-ånd og åbner op for, at forældrene også bliver klædt på til at tage deres del af arbejdet omkring holdet og udviklingen af de unge mennesker”, tilføjer Henrik Damsgaard.

”Jeg prøver under træningen at ”tænke højt” og involvere forældrene, – de får faktisk et lille trænerkursus, der efter et stykke tid gør dem i stand til selv at se og rette nogle af de fejl, sejlerne laver. Mange gange er det nemmere at se fejlene fra følgebåden, men jeg bruger også nogle gange en meget praktisk tilgang til at vise sejlerne, hvordan jeg mener det skal gøres, ved at sejle i min egen jolle”, siger Søren Johnsen.

Skive Sejlklubs Talent- og elitehold er i dag på ca. 14 sejlere, fordelt på flere bådklasser. Målet er at fordoble antallet inden udgangen af 2012, et mål der bestemt er realistisk.

”Der skal mange ressourcer til at drive Talent- og eliteholdet, så vi er meget afhængige af opbakningen fra Skive Sejlklub og de sponsorer, der støtter klubben, hvis vi skal kunne fortsætte udviklingen af konceptet. Vi er kommet godt i gang og har fået sat mange ting i system, og er super glade for, at de første resultater er kommet i hus. Men vi er allerede begyndt at gøre os tanker om, hvordan og hvad næste skridt skal være, for at gå til ”next level”, slutter Henrik Damsgaard.